Succesvol werven & behouden? Dit is dé route naar succes. Lees hier meer.

Blog | 9 december 2022

3 tips om talenten aan je bedrijf te binden

talenten

Talenten werven wordt een eitje met je employer brand

Ieder bedrijf aast op de grootste talenten binnen hun vakgebied. Maar hoe zorg je ervoor dat zij azen om bij jou te werken? Employer branding! Niet alleen voor de potentiële werknemer is dit van belang, ook voor het huidige personeel. En het is voor elk bedrijf mogelijk. Al helemaal met onze drie tips die ervoor zorgen dat jouw bedrijf ‘the place to be’ is voor talenten.

1. Vertel over je bedrijfscultuur

Je bedrijfscultuur kun je omschrijven, maar waarom laat je het niet zien? Door het maken van video’s waarin je medewerkers vertellen over hun ervaringen of door het achter elkaar zetten van enkele foto’s, geef je een goede sfeerimpressie. Plaats dit bijvoorbeeld prominent op je werkenbij pagina of voeg het toe bij de ‘over ons’ sectie op je website. Daarnaast kun je dat natuurlijk ook op social media benutten. Wist je ook dat je je bedrijfsprofiel op veel jobboards kunt toevoegen? Als je je vacatures plaatst op vacaturesites, vergeet dan niet een bedrijfsprofiel te maken op de desbetreffende pagina’s. Dit is bijvoorbeeld mogelijk via nationale vacature bank, glassdoor of indeed.

2. Geef inzicht in je sollicitatieprocedure

Potentiële kandidaten willen weten wat hen te wachten staat, als ze bij jou solliciteren. Vertel ze dat dus! Leg de stappen waaruit de sollicitatieprocedure bestaat helder uit en geef het puntsgewijs aan in een afbeelding. Dat geeft de informatie nét wat overzichtelijker weer dan een lap tekst. Dit houdt het minimaal en verfijnd, terwijl de kandidaat helemaal op de hoogte is zonder te veel moeite te doen. De stap tot solliciteren is weer een stukje dichterbij.

3. Laat van je horen

Social media wordt vaak ingezet om allerlei tips en tricks over je vakgebied of projecten te delen. Waarom zou je niet een rubriek toevoegen ‘een dag uit het leven van collega X’ of laat een werknemer een vlog maken om het dynamischer te maken. Laat je collega’s vertellen wat zij dagelijks meemaken en wat hun functie nu écht inhoudt. Deel dat op een leuke, maar informatieve manier op social media. Je zult zien dat collega’s dat zelf al gauw delen waardoor de wereld weet dat de medewerkers trots zijn om bij jou te werken.

Klinkt allemaal leuk en aardig hè, maar er is wel een valkuil. Vertel ECHT het eerlijke verhaal en speel geen mooi weer. Dan val je al gauw door de mand. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ook doet wat je zegt. Doe je dat niet, dan hebben potentiële kandidaten een negatieve ervaring. Wist je dat 1/3 van de sollicitanten hun negatieve ervaringen publiekelijk deelt online?

Dus, waar wacht je nog op?

Zorg dat de bedrijfscultuur duidelijk zichtbaar is voor de potentiële kandidaat.

Laat weten wat hen te wachten staat als ze daadwerkelijk solliciteren en wees actief op social media. Wat je ook doet, zolang het maar origineel is en jouw bedrijf uniek maakt dan heb je al een grote stap gezet!

Delen:

Verder lezen

Wij delen het geheim van jouw wervingsplan

Wervingstips? Het gaat om het wervingsplan

We worden regelmatig om wervingstips gevraagd, maar is dat echt waar je mee geholpen bent? En is je vraag niet eigenlijk: “Wat is het meest effectieve wervingsplan om succesvol nieuwe medewerkers te werven (en te behouden)?”
Verhaal

Een frisse wind door De Kleuver: nieuwe generatie en nieuwe huisstijl

Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan, geven eigenaren Wim de Kleuver en Evelien van Dijk sinds begin 2023 de nieuwe generatie binnen De Kleuver meer ruimte om hun ambities te ontdekken.
arbeidsmarktcommunicatiebureau

Waarop let je bij de keuze voor een arbeidsmarktcommunicatiebureau?

Ben jij op zoek naar versterking op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Waar moet je op letten bij de selectie van een passend bureau? Lees ons blog!

Meer weten? Zet de eerste stap!

Nieuwsgierig naar de wervingskansen voor jou? Neem direct contact op of ga naar de contactpagina en vul het formulier in. Wij maken graag kennis met je.

Hoe kan ik je helpen?

talenten

Kevin Jansen
Business Development Manager