Succesvol werven & behouden? Dit is dé route naar succes. Lees hier meer.

Blog | 9 december 2022

7 tips om vandaag nog te bouwen aan je werkgeversmerk

tips

Medewerkers vinden die bij jouw bedrijf passen. Het is een hele klus. Wil jij jouw werving naar een hoger niveau tillen? Wil je mensen werven op een manier die echt bij je past en je onderscheiden van de concurrentie op de arbeidsmarkt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw werkgeversmerk. Dat vraagt tijd en aandacht, maar tegelijkertijd kun je vandaag nog beginnen met kleine, simpele maar doelgerichte stappen.

Tip 1: Vraag het je mensen

Jouw huidige medewerkers kennen het bedrijf als geen ander. Zij zijn vertrouwd met het reilen en zeilen binnen de organisatie. Kortom: ze kennen de bedrijfscultuur. Met jouw huidige medewerkers kun je op een laagdrempelige manier in gesprek gaan. Waarom werken ze graag bij jou? Wat zouden we binnen de organisatie kunnen verbeteren? Hoe zou jij dit aanpakken?

Vaak hebben medewerkers veel ideeën, die ze niet per se uiten als er niet specifiek om gevraagd wordt. Stel eens een aantal vragen op. Waarom besloot je bij ons te solliciteren? Wat waardeer je aan onze organisatie? Wat kan beter? Stel deze vragen aan verschillende medewerkers; junior, medior en senior in verschillende functies. Begin laagdrempelig met de medewerker die je tegenkomt bij het koffieapparaat, terwijl jullie beide staan te wachten. Wellicht levert het je direct een aantal verrassende inzichten op!

Tip 2: Verdiep je in jouw ideale kandidaat

WIL JE ALLE TIPS OM AAN JE WERKGEVERSMERK TE BOUWEN?

Je leest ze in ons whitepaper. Ontvang de whitepaper in je mailbox en start meteen. Waar mag de mail naartoe? Laat het ons weten via info@dekleuver.nl

Delen:

Verder lezen

Wij delen het geheim van jouw wervingsplan

Wervingstips? Het gaat om het wervingsplan

We worden regelmatig om wervingstips gevraagd, maar is dat echt waar je mee geholpen bent? En is je vraag niet eigenlijk: “Wat is het meest effectieve wervingsplan om succesvol nieuwe medewerkers te werven (en te behouden)?”
Verhaal

Een frisse wind door De Kleuver: nieuwe generatie en nieuwe huisstijl

Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan, geven eigenaren Wim de Kleuver en Evelien van Dijk sinds begin 2023 de nieuwe generatie binnen De Kleuver meer ruimte om hun ambities te ontdekken.
arbeidsmarktcommunicatiebureau

Waarop let je bij de keuze voor een arbeidsmarktcommunicatiebureau?

Ben jij op zoek naar versterking op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Waar moet je op letten bij de selectie van een passend bureau? Lees ons blog!

Meer weten? Zet de eerste stap!

Nieuwsgierig naar de wervingskansen voor jou? Neem direct contact op of ga naar de contactpagina en vul het formulier in. Wij maken graag kennis met je.

Hoe kan ik je helpen?

tips

Kevin Jansen
Business Development Manager