Succesvol werven & behouden? Dit is dé route naar succes. Lees hier meer.

Nieuws | 5 december 2022

De Kleuver steunt Stichting Kyiv De Leeuw

Kyiv De Leeuw

Als je de geschiedenis kent, kun je de toekomst maken. Als je deze niet kent, maak je dezelfde fout. Dat zie je nu ook weer terug bij de inval van Rusland in Oekraïne. Het is de kunst om op het juiste moment op te staan, voor andere omliggende landen hetzelfde ondergaan als Oekraïne. Democratie is een hoog goed, wat nooit verloren mag gaan. In de wereld niet, dus ook in Oekraïne niet. Naast het helpen van de bevolking die in oorlog leeft, is dat de reden dat we bij De Kleuver marketing & business consultants, De Kleuver Employer Branding en De Kleuver Online Marketing de Stichting Kyiv De Leeuw steunen.

The Leeuw Kyiv Foundation bestaat sinds 2006 en is oorspronkelijk opgericht door de Nederlandse gemeenschap in Kyiv om educatie te bieden op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur. Waar het dagelijks leven volledig is verwoest, brengen zij nu de nodige levensmiddelen. Door donaties uit Nederland of lokaal aangekocht.

Wat kenmerkt deze stichting?

Omdat de, van oorsprong Nederlandse, oprichters van deze stichting al jaren wonen en werken in Oekraine, voelen ze heel goed aan wat de plaatselijke bevolking nodig heeft in deze tijden van oorlog. Dit in tegenstelling tot de grotere hulporganisaties. Zo kom je tot hele andere keuzes dan andere hulpverleners. Eén van die keuzes is het op tijd overstappen naar de wereldwijde inkoop en distributie van waterfilters. Deze zijn hard nodig zijn hard nodig in verband met kapot gebombardeerde waterleidingen in Oekraïne. Dat is een klein voorbeeld van de vele initiatieven van Stichting De Leeuw Kyiv.

De klik met Stichting Kyiv De Leeuw

Toen Guido van Engelen, Chairman van de stichting, verscheen in de media paste zijn verhaal zo goed bij De Kleuver dat een mail om vanuit Nederland hulp te bieden een logisch gevolg was. Deze mail viel op door de ervaring van De Kleuver in verschillende vakgebieden en de wil om samen te bouwen en elkaar te helpen. Niet alleen voor de bewoners en de democratie in Oekraïne, maar daarmee ook voor Nederland en Europa. Na een telefoongesprek met Guido in het gebombardeerde Kyiv bleek de klik tussen de Stichting en De Kleuver daar. Om een beeld te geven van de leefsituatie van Guido op dit moment: Dat telefoongesprek werd onderbroken door een pakket dat werd bezorgd aan zijn adres. Daarvoor moest hij 23 verdiepingen naar beneden lopen. Er is op het moment van bellen namelijk geen elektriciteit aanwezig, door een bombardement van Rusland op een energiecentrale in de buurt.

Toen Chairman & Emergency Goods Raising Guido van Engelen en zijn collega bestuurder Emergency Goods Raising & Logistics Arno Klijbroek in Nederland waren voor media aandacht rondom de ‘viering’ van de 1-jarige inval van Rusland in Oekraïne, namen beide bestuurders in hun kostbare tijd de tijd, om met ons bureau fysiek kennis te maken en samen de samenwerking zo conreet mogelijk in te vullen op behoefte, doelstelling & uitvoering.

Tijdens dit tweede gesprek bleek dat de Stichting behoefte heeft aan een aanspreekpunt op het gebied van IT, de website en sociale media. Vanaf maart 2023 zet De Kleuver zich hiervoor in, samen met haar businesspartners die ook graag hun steentje bijdragen. Zo wordt het bestuur van Stichting Kyiv De Leeuw ontzorgt, zodat zij zich kan richten op wat echt belangrijk is: het werven van meer hulp en het regelen van de logistiek. Over deze logistiek denkt De Kleuver eveneens graag mee. Nederlandse bedrijven gaan in hun tocht om goederen af te leveren in Oekraïne vaak niet verder dan Polen. Tot daar is hun voertuig immers verzekerd.

Hoe doen we dat dan?

Als De Kleuver hulp biedt bij belangrijke initiatieven, is dat maar op één manier mogelijk en dat is met alles wat nodig is om het goed te doen. Daarbij is het belangrijk om de behoefte van in dit geval Stichting Kyiv De Leeuw, goed in kaart te brengen. Als bureau kun je immers niet de hele week druk zijn met een dergelijk project, want je hebt ook klanten te bedienen.

In het geval van de Stichting Kyiv De Leeuw ontzorgt De Kleuver graag en zorgen we dat de propositie van de stichting over alle kanalen juist vertaald wordt. Zo lang er hulp nodig is bij deze stichting en deze bestaansrecht heeft, blijft De Kleuver dit doen. Als het goed gaat met het bureau vinden we het bij De Kleuver erg belangrijk om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij in de vorm van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Zo blijf je bouwen aan een betere toekomst, met elkaar.

Ook de missie van stichting Kyiv De Leeuw steunen? Dat kan via hun website.

Verder lezen

Wij delen het geheim van jouw wervingsplan

Wervingstips? Het gaat om het wervingsplan

We worden regelmatig om wervingstips gevraagd, maar is dat echt waar je mee geholpen bent? En is je vraag niet eigenlijk: “Wat is het meest effectieve wervingsplan om succesvol nieuwe medewerkers te werven (en te behouden)?”
Verhaal

Een frisse wind door De Kleuver: nieuwe generatie en nieuwe huisstijl

Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan, geven eigenaren Wim de Kleuver en Evelien van Dijk sinds begin 2023 de nieuwe generatie binnen De Kleuver meer ruimte om hun ambities te ontdekken.
arbeidsmarktcommunicatiebureau

Waarop let je bij de keuze voor een arbeidsmarktcommunicatiebureau?

Ben jij op zoek naar versterking op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Waar moet je op letten bij de selectie van een passend bureau? Lees ons blog!

Meer weten? Zet de eerste stap!

Nieuwsgierig naar de wervingskansen voor jou? Neem direct contact op of ga naar de contactpagina en vul het formulier in. Wij maken graag kennis met je.

Hoe kan ik je helpen?

Kyiv De Leeuw

Kevin Jansen
Business Development Manager