Succesvol werven & behouden? Dit is dé route naar succes. Lees hier meer.

Blog | 7 december 2022

Herken deze signalen dat jouw kandidaat geen interesse heeft

Signalen

Ook al heb je de ideale baan voor jouw kandidaat. Soms heeft hij of zij simpelweg geen interesse. Pijnlijk maar waar. Herken de signalen tijdig en verspil je tijd hier niet aan, maar ga verder in je zoektocht naar de ideale kandidaat en vaar de andere kant uit! Doe de check:

  1. Als je een afspraak met een kandidaat al drie keer verplaatst hebt, stop er maar mee. Het is duidelijk dat het hem/haar niet genoeg interesseert.

 

  1. Wanneer jouw kandidaat wél komt, maar meerdere keren te laat komt, is dit eigenlijk al een teken van desinteresse.

 

  1. ‘Ik heb geen zin meer om thuis te zitten’, ‘ik heb geld nodig’ of ‘Van het UWV moet ik solliciteren’ vallen allemaal in de categorie net iets te veel onverschilligheid. Als de kandidaat geen inhoudelijke motivatie heeft, is het een duidelijk signaal.

 

  1. De kandidaat hoort vol met vragen te zitten. Omdat hij of zij natuurlijk super enthousiast is en heel graag bij jou wil werken. Op het moment dat jij vraagt of jouw kandidaat nog vragen heeft en hij schudt ‘nee’, dan weet je eigenlijk al genoeg. Niet genoeg interesse.

Wanneer deze signalen zichtbaar zijn tijdens het sollicitatiegesprek, heb je de verkeerde kandidaten aangesproken met jouw vacature. Hoe bereik je wel jouw droom kandidaat? Pas jouw vacature aan op basis van kleur.

Delen:

Verder lezen

Wij delen het geheim van jouw wervingsplan

Wervingstips? Het gaat om het wervingsplan

We worden regelmatig om wervingstips gevraagd, maar is dat echt waar je mee geholpen bent? En is je vraag niet eigenlijk: “Wat is het meest effectieve wervingsplan om succesvol nieuwe medewerkers te werven (en te behouden)?”
Verhaal

Een frisse wind door De Kleuver: nieuwe generatie en nieuwe huisstijl

Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan, geven eigenaren Wim de Kleuver en Evelien van Dijk sinds begin 2023 de nieuwe generatie binnen De Kleuver meer ruimte om hun ambities te ontdekken.
arbeidsmarktcommunicatiebureau

Waarop let je bij de keuze voor een arbeidsmarktcommunicatiebureau?

Ben jij op zoek naar versterking op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Waar moet je op letten bij de selectie van een passend bureau? Lees ons blog!

Meer weten? Zet de eerste stap!

Nieuwsgierig naar de wervingskansen voor jou? Neem direct contact op of ga naar de contactpagina en vul het formulier in. Wij maken graag kennis met je.

Hoe kan ik je helpen?

Signalen

Kevin Jansen
Business Development Manager